Het groene wagenpark

"Een steentje bijdragen aan het klimaat en werkzoekenden helpen met vervoersproblemen."

Klaar voor de toekomst

Wist je dat 4 Minutes één van de eerste werkgevers is die zich klaar maakt voor de toekomst? Eén van onze missies is om CO2 neutraal te worden en de eerste stappen zijn hiervoor inmiddels gezet.

 

Na het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van ons kantoor in Enschede en een CO2 neutraal kantoor in Almelo, werd het tijd om de volgende groene stappen te zetten. Maar op dat moment werden we ook geconfronteerd door een beperkte beschikbaarheid van werkzoekenden met een vervoersprobleem. Hoe mooi is het dan als je zowel een steentje kunt bijdragen aan het klimaat als ook werkzoekenden kunt helpen met hun vervoersprobleem? In 2022 hebben we de eerste 20 elektrische 4 Minutes scooters ter beschikking gesteld aan onze uitzendkrachten. Uitzendkracht blij, 4 Minutes blij! De beste win-winsituatie voor iedere partij.

De beroemde 4 Minutes fietsen

In 2020 hebben wij een actie opgezet waarbij we uitzendkrachten een 4 Minutes fiets hebben gegeven als ze meer 1250 uur per jaar gewerkt hebben. In het voorjaar van 2021 mochten wij al 150 uitzendkrachten verblijden met een nieuwe fiets. Vanwege het grote succes, besloten wij de actie voor een jaar te verlengen. In het voorjaar van 2022 hebben wij opnieuw 150 medewerkers blij gemaakt met een nieuwe fiets!

Meer groen op straat

Wij zien natuurlijk ook dat het niet voor iedereen mogelijk is om met de fiets naar het werk toe te gaan en dat ook niet iedereen in het bezit is van een rijbewijs. Ons plan voor 2022 is dan ook om elektrische fietsen beschikbaar te stellen. Daarnaast bieden wij uitzendkrachten aan om hun scooter rijbewijs te halen via 4 Minutes. Voor meer informatie over het halen van een scooterrijbewijs, klik hier.

 

Ook de eigen medewerkers van 4 Minutes rijden groen. Sinds kort hebben we de welbekende blauw witte 4 Minutes “upjes” verruild voor elektrische auto’s. Zo kleurt het 4 Minutes blauw langzaam groen!

Check de nieuwste vacatures